Spännande smaker, inga tillsatser och traditionellt hantverk

Inkariket växte fram i Perus högländer under tidigt 1200-tal. Det blomstrade och sträckte sig över länder som Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile och Argentina. Inkafolket bar på en rik kultur och var konstnärer inom mat, smycken och hantverk och levde i symbios med naturen och i tron att naturen var besjälad.

Jag har Inkablodet i mina ådror och jag vill ta tillvara på Inkafolkets kulturskatt, därför har jag skapat produkter som bygger på helt rena ingredienser utan tillsatser, från hälsosamma kryddor, frön och växter. Det  finns alltid en gnutta magi i det som tillagas och nya spännande smaker som ännu inte hittat till Norden. Produktionen sker i Dalarnas äldsta stad hedemora, enligt gamla peruianska traditioner.

Med mina produkter hoppas jag återupprätta traditioner värda att utvecklas och en vacker dag vill jag kunna ge tillbaka till den vackra kultur som givit världen så mycket. Jag bär alltid med mig min fars visdomsord, som gått från generation till generation. Att inte ljuga, inte stjäla och att arbeta hårt. För mig betyder det att du kan lita på att produkterna är rena, att mina avsikter är goda och att jag kommer att göra allt för att du ska tycka om produkterna och att jag så småningom kan göra skillnad för det levande Inkafolket i Peru.

Wiwi Grenbjörk.